Temat postu: Strona startowa - Galeria Data dodania: 26-10-2017 18:50:32
Co prawda nie jestem tu bardzo długo, ale kolejny rok mija. Mam drobną sugestię co do wyglądu ww strony.
Czy redakcja nie myślała o jakieś jej aktualizacji. Najwyżej oceniane i Najczęściej oglądane od kilku lat się nie zmieniają. jeśli są ciągle na pierwszej stronie to zawsze będą najczęściej oglądanie i oceniane, choćby przez nowo rejestrujące się osoby.
Może dobrą myślą byłoby co kwartał czy półrocze aktualizować te fotografie. Trochę nudno już wygląda praca z 2009 roku, z całym szacunkiem dla jej autora ;)
Temat postu: Re: Strona startowa - Galeria Data dodania: 27-10-2017 14:03:41
Generalnie słuszna uwaga, ale przecież po wejściu do tej zakładki ma pan najpierw najczęściej oglądane w ciągu 7 dni potem 30 a na koniec ogólnie, czyli są dwie kategorie, aktualizowane, a 3 zmienia się rzadziej, ale to już wynika z tego faktu, że ruch się rozkłada jak się rozkłada https://www.foto-kurier.pl/galerie/1,lista_najczesciej_ogladane_7_dni.html
Mam nadzieję, że dobrze Pana zrozumiałem
pozdrawiam
KP
Temat postu: Re: Strona startowa - Galeria Data dodania: 05-11-2017 20:53:40
o! to ciekawy temat, generalnie, jeśli nadszedłby moment zmian, nie zmieniałbym za wiele w samym "wyglądzie" strony, osobiście uważam, że jest dość elegancka w porównaniu z innymi portalami, jest zawarte wiele informacji i odnośników w dość przejrzysty sposób... strona główna zawiera informacje dotyczące wydarzeń jak i samego miesięcznika papierowego.... położyłbym jedynie nacisk na "wypromowanie" na stronie konkursu miesiąca, roku jak i tygodnia... tak by to one dominowały na stronie, wszak portal właśnie z tego z tego żyje... podoba mi się wprowadzenie większej "miniatury" fotografii którą poleca redakcja, ale widziałbym to na samej górze strony a pod nią trwające konkursy... coś w stylu:
duża miniatura "redakcja poleca" a pod nią trzy miniatury trzech konkursów....
Temat postu: Re: Strona startowa - Galeria Data dodania: 06-11-2017 19:09:15
Witam!
Ja mam od paru lat, odkąd jestem na portalu FK, ten sam problem z oglądaniem zdjęć w galerii. Jak wchodzę na subdomenę jakiegoś autora i wybieram jakąś kategorię...otwieram jakieś zdjęcie w tej galerii i następnie wciskam strzałkę następne, lub poprzednie zdjęcie, to powinno wg mnie powinno się wyświetlić kolejne zdjecie w tej kategorii, która wybrałem, a wyswietla się następne ale już nie w tej kategorii, która mnie np. interesuje...podobnie jest jak np. wybierze się jakiś inny numer strony galerii np. 5 i otworzy się tam jakies zdjecie...daję wstecz i zamiast wrócić do strony 5 zawsze wskakuje na 1 strone...nie wiem czy nikt nie ogląda zdjęć na portalu...bo pisałem o tym już co najmniej dwa razy pare lat temu, ale nikomu to chyba nie przeszkadza, a wg mnie jest to uciążliwe i zniecheca do oglądania zdjęć innych autorów,no chyba ze oglada się wszystkie po kol;ei jak leci...
Pozdrawiam!
Paweł Biernat
Co do uwag Pana Pawła Biernata to to nie będzie taka szybka zmiana. Im więcej będą Państwo klikać w reklamy tym szybciej będziemy mogli coś zmienić na stronie
Ale z drugiej strony każdy ma swojego Mikołaja. Może i nam się coś trafi
Temat postu: Re: Strona startowa - Galeria Data dodania: 09-11-2017 20:09:10
Łukasz trochę przesadziłeś z tymi brawami . Jest jeszcze jeden mankament : za szybko zostajesz wylogowany z portalu a to utrudnia jak przechodzisz do poczty i chcesz otworzyć wiadomość . I już się nie da , bo jesteś wylogowany .......pozdrawiam Bogna
Temat postu: Re: Strona startowa - Galeria Data dodania: 16-11-2017 12:42:13
Poprawiliśmy przewijanie zdjęć w ramach galerii/subdomeny/kategorie. Mamy nadzieję, że tym samym problem zgłoszony przez Pana Pawła Biernata został rozwiązany. Panie Pawle prosimy o sprawdzenie i o informację zwrotną, czy wszystko jest teraz OK.
Pani Bogno, czy Pani problem nadal występuje?
U nas teoretycznie i praktycznie wszystko działa?
Prosimy o podanie z jakiej przeglądarki Pani korzysta.
Temat postu: Re: Strona startowa - Galeria Data dodania: 16-11-2017 13:32:32
Problem z bardzo szybkim wylogowywaniem z portalu jest nadal . Korzystam z przeglądarki Internet Explorer od samego początku mojego istnienia na portalu ( od 2013r. ) i nigdy tego nie było . Jak tylko na chwilę odejdę od komputera , to już ponownie muszę się zalogować ......Jest to uciążliwe ...Może uda się to rozwiązać . Pozdrawiam _ Bogna Jadżyn
Temat postu: Re: Strona startowa - Galeria Data dodania: 17-11-2017 12:26:55
Witam
Jest chyba jeszcze mały problem z przeglądem fotografii wg kategoriach. Na przykład wybieram portret, chcę przeglądać od najnowszych malejąco ustawiając datą, a wyskakują i tak najstarsze. Choć może to ja robię coś nie tak.
Temat postu: Re: Strona startowa - Galeria Data dodania: 18-11-2017 09:35:44
Witam ponownie!
Teraz, jeśli chodzi o przeglądanie zdjęć w galerii, jest super...Przedtem było to bardzo uciążliwe, z powodów, o których pisałem wcześniej...oby tak dalej...pozdrawiam. Paweł Biernat.
Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024