Temat postu: prędkość portalu Data dodania: 27-11-2016 13:00:20
witam Państwa, mam pytanie, ponieważ zauważyłem ostatnio spowolnienie na portalu FK.... kiedy oceniam fotografie i przechodzę do kolejnego, zauważyłem wydłużony czas wgrywania się kolejnej strony z fotografią... porównałem to z innymi portalami i tam nie ma aż tak długiego czasu oczekiwania... chciałbym zatem się dowiedzieć czy jest to spowodowane czymś z Mojej strony czy faktycznie jest coś na portalu... nie znam się za bardzo w tego typu dziedzinach komputerowych stąd to pytanie.
Temat postu: Re: prędkość portalu Data dodania: 27-11-2016 16:20:01 Data edycji: 27-11-2016 16:21:40
Witam
Wygląda na to, że jest ok. Być może było to lokalne przeciążenie lub chwilowy problem w serwerowni. Teraz strona generuje się średnio w 0,33 s przy przewijaniu zdjęć.
Z tego co mi wiadomo ostatnio zmieniono oprogramowanie "przewijarki" zdjęć i w ten sposób zlikwidowano problem przeglądania zdjęć w galeriach, które miały dużo zdjęć.
Temat postu: Re: prędkość portalu Data dodania: 21-04-2018 21:09:33
Niestety nie śmiga i zniechęca do uczestnictwa. Za każdym razem gdy przeglądam galerię zdjęć i przechodzę do drugiego zdjęcia , zamykają się wszystkie boczne okienka , paski nawigacyjne - jakbym wychodziła i wchodziła na stronę za każdym razem od początku. F-K śmiga na telefonie, ale to jest dobre do oglądania zdjęć. Nie jest dobre do oceny zdjęć - miniaturki. Czy coś się zmieni, aby wszystko było tak jak dawniej - bez dodatkowych obciążeń. Pozdrawiam.
Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024