Temat postu: przyciski - gwiazdki Data dodania: 27-07-2015 15:15:41
Moje pytanie głównie skierowane jest do Redakcji, otóż, czy istnieje możliwość aby oceny/gwiazdki były nieco większe pod względem przycisku? jeśli chodzi o komputer stacjonarny bądź laptop to nie ma problemu jednak po przeglądaniu i chęci oceniania z tabletu czy smartfona pojawia się już mały problem...
a może pojawi się aplikacja FK do przeglądania i oceny fotografii?
Temat postu: Re: przyciski - gwiazdki Data dodania: 01-08-2015 19:21:31
W tej chwili trudno jest określić termin wprowadzenia takiego ułatwienia dla osób korzystających z urządzeń mobilnych. Na pewno tego typu rozwiązanie powstanie, gdy więcej osób będzie korzystało z urządzeń mobilnych do obsługi serwisu. W tej chwili jest to nadal bardzo mała grupa.
Temat postu: Re: przyciski - gwiazdki Data dodania: 25-09-2015 14:38:25 Data edycji: 25-09-2015 14:41:18
Gwaizdki mogą być większe, ale tak nawiasem mówiąc(pisząc;)) czy można prawidłowo ocenić zdjęcie ze smartfona? Z małego tabletu też raczej nie bardzo, prawdziwej jakości zdjęcia na pewno nie widać , tym bardziej, że większość prac traci na jakości przy samym wrzuceniu do galerii FK. Myślę, że lepiej i rzetelniej byłoby oceniać z komputera;)
Temat postu: Re: przyciski - gwiazdki Data dodania: 25-09-2015 14:43:08
To niestety nieunikniona prawda że gdy oceniam z tabletu (10 cali) zdjęcia wyglądają korzystniej niż gdy robię to ze średnio dobrego monitora w domu. Dostrzegam wtedy więcej wad zdjęcia np. szumy, aberracje i przejścia tonalne.
Temat postu: Re: przyciski - gwiazdki Data dodania: 25-09-2015 15:16:51 Data edycji: 25-09-2015 15:17:23
To nieuniknione.
Ludzie korzystają z różnego sprzętu i stawiają gwiazdki w różnych okolicznościach. Oceny są wypadkową wielu czynników.
Dlatego trzeba to traktować jako kształcącą zabawę a nie śmiertelnie serio.
W pełni sprawiedliwej oceny w żadnym portalu internetowym się nie osiągnie.
Ja przyjąłem zasadę że oceniam tak jak najlepiej mogę ocenić fotografię w danym momencie.
Temat postu: Re: przyciski - gwiazdki Data dodania: 25-09-2015 15:28:35
Jako zabawę, to owszem, ale czy kształcącą, jeśli nie wiadomo dlaczego taka ocena? Kształcące dla mnie jest wtedy kiedy ktoś mi napisze (nawet bez gwiazdek) to, to jest do bani, bo..., a to jest ok, bo.... A tak serio, to najwazniesze żeby ta zabawa sprawiała frajdę niezaleznie od ocen, gwiazdek i tym podobnych rzeczy. Pozdrawiam wszystkich fotografujących i oceniających, niezaleznie od sprzętu
Temat postu: Re: przyciski - gwiazdki Data dodania: 02-10-2015 19:48:14
to prawda...
sam parę lat temu chciałem aby każdy mi napisał dlaczego Moja fotografia jest zła...
dziś wiem, że ocenić i przypisać do tego komentarz z uzasadnieniem po każdą fotografią to bardzo czasochłonne... zwłaszcza gdy ma się dwójkę dzieci i pracę....
jednak tak jak Pan Janusz wspomniał, obserwacja ocen i często też uwag użytkowników daje wiele wskazówek...
linia horyzontu, pyłki, bliki....dość często padają te określenia pod fotografią i można z nich wiele wywnioskować...
Temat postu: Re: przyciski - gwiazdki Data dodania: 15-11-2015 16:27:27
Dzień dobry czy ktoś byłby tak uprzejmy i napisał mi dlaczego od kilku miesięcy mam zablokowane głosowanie (gwiazdki) lub gdzie się zwrócić z prośbą o odblokowanie z góry dziękuję i pozdrawiam ms .
Temat postu: Re: przyciski - gwiazdki Data dodania: 29-11-2015 12:56:47 Data edycji: 29-11-2015 12:59:47
To prawda, że z ekranu tabletu/smartfona trudno jest precyzyjnie klikać gwiazdki - rozumiem, że właśnie to było powodem zmiany widoku galerii. Ale czy format zdjęć w miniaturach naprawdę musi być przycinany do kwadratu ? Poucinana jest część kadru, a kompozycja jest przecież jednym z istotnych elementów fotografii. Taki wygląd miniatur niestety często nie zachęca do ich otwarcia w większej rozdzielczości.... a szkoda...
Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024