Temat postu: Zdjęcia seryjne Data dodania: 07-03-2014 21:34:17 Data edycji: 07-03-2014 21:36:13
Od dzisiaj można do serwisu wgrywać serię zdjęć - od 2 do 10. Sami wybieramy ilość zdjęć w serii. Czekamy na uwagi dotyczące wgrywania serii zdjęć w serwisie.
Temat postu: Re: Zdjęcia seryjne Data dodania: 08-03-2014 19:49:13
cofam pytanie już widziałem u innych użytkowników jak to działa, sprytne rozwiązanie, obawiałem się, że po wgraniu 10 zdjęć na raz będą one wgrane obok siebie i podczas oceniania będzie jedno po drugim jednego użytkownika ... ale rozwiązanie jest inne i bardzo estetyczne! gratuluję pomysłu
Temat postu: Re: Zdjęcia seryjne Data dodania: 14-03-2014 15:27:44
Ciekawe rozwiązanie Nasunęła mi się podobna wątpliwość jaką zgłosił p. Janusz Sommer... ale mam nadzieję, że Autorom będzie jednak zależało na wydzieleniu w swoich galeriach i zaprezentowaniu "rzeczywistych, tematycznych serii" Natomiast jak ocenić pojedyncze zdjęcia z serii to ja nie wiem... albom GAPA... pierwsze oznaczone czerwonym napisem "seria" wyświetla się z okienkiem do komentowania i skalą do oceniania ale kolejne można już tylko obejrzeć... a może ja coś źle robię ?
Temat postu: Re: Zdjęcia seryjne Data dodania: 16-03-2014 09:41:47
W nawiązaniu do powyższych wypowiedzi mam pytanie - jak należy oceniać serie ?
Pomijam konkurs na architekturę , bo on rządzi się swoimi zasadami .
Wydaje mi się , że w pierwszej kolejności należałoby oceniać pomysł - temat , potem sposób przedstawienia, dalej stronę techniczną zdjęć .
Może zdarzyć się, że seria nic nie wnosi, żadnych wartości i co wtedy ?
Poddaję temat do dyskusji ......
Temat postu: Re: Zdjęcia seryjne Data dodania: 16-03-2014 12:33:12 Data edycji: 16-03-2014 12:34:40
Pani Bogno jedno jest pewne oceniamy całą serię jedną oceną. Nie oceniamy w tym przypadku pojedynczych zdjęć.
Jeśli seria sama w sobie nic nie wnosi to ocena będzie niska, jeśli z seria ma jakiś cel, pokazuje jakiś temat to wtedy ocena jest wyższa. Jak zwykle oceniamy subiektywnie.
Wierzymy, że to rozwiązanie pozwoli podkreślić wagę niektórych zdjęć, które bez zamknięcia w całość mogą zginąć w masie innych prac.
Naszą wiarę w słuszność tego rozwiązania pokazują już zamieszczone serie zdjęć.
Oczywiście Panie Januszu takich przypadków nadużyć jak Pan wspomniał może być kilka, kilkanaście. Będziemy je sukcesywnie usuwać z serwisu
Temat postu: Re: Zdjęcia seryjne Data dodania: 19-03-2014 17:44:00 Data edycji: 19-03-2014 17:45:42
Mam problem z dodaniem serii. Gdy chcę wprowadzić zdjęcia wyświetla mi się komunikat =Możesz zamieścić jedną serię zdjęć dziennie= ostatnią serię wprowadzałem 2 tygodnie temu. Nie wiem dlaczego pewnych problemów nie można bezpośrednio zgłaszać do administracji a tylko szukać właściwego działu na forum. Zamiast biegać za ujęciami trzeba siedzieć przy komputerze
Temat postu: Re: Zdjęcia seryjne Data dodania: 20-08-2014 10:27:01
Zauważyłam problem z wyświetlaniem się serii zdjęć.
Chodzi o to, że jak wchodzimy przez zakładkę zdjęcie tygodnia, czy też zdjęcie miesiąca
serie zdjęć wyświetlają się jako zdjęcie pojedyncze, bez pozostałych zdjęć z serii, tylko jedno główne zdjęcie.
przykładowo na miejscu 7 znowu seria zdjęć Pani Marzeny Wieczorek - nawet nie jest oznaczona tym czerwonym paskiem jako seria gdy wchodzimy przez zakładkę zdjęcie miesiąca
Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024