Temat postu: Zagubione zdjęcia. Data dodania: 15-01-2014 22:34:26
Szanowna redakcjo. Zwracam się z prośba o wyjaśnienie sprawy zniknięcia moich dwóch zdjęć z galerii " zdjęcia miesiąca" Pragnę zaznaczyć, że są to zdjęcia styczniowe ze średnią punktów 5 i liczbą głosów 22 i 24. Jest mi bardzo przykro z tego powodu i proszę o wyjaśnienie... Aurelia Gródecka
Temat postu: Re: Zagubione zdjęcia. Data dodania: 20-01-2014 16:35:21
Witam Panie Januszu. Jest mi bardzo miło,ze się Pan odezwał... Obecnie zdjęcia, o których mowa mają 24 i 25 ocen (średnia 5). Nadal nie występują w zdjęciach miesiąca. Nie sądzę, by łamały w jakikolwiek sposób regulamin - przedstawiają kwiat z pszczółką ; odbicie w wodzie... Bardzo dziwna sprawa. Serdecznie pozdrawiam.
Temat postu: Re: Zagubione zdjęcia. Data dodania: 20-01-2014 19:52:09 Data edycji: 20-01-2014 19:53:03
Witam Panie Pawle. Problem dotyczy zdjęcia z dnia 05.01. 2014r oraz z dnia 01.01.2014r. Te dwa zdjęcia przez jakiś czas były wyświetlane w " Zdjeciach miesiaca" i nagle zniknęły... inne z mniejszą liczbą punktów zostało. Bardzo mnie to zdziwiło - jestem zdezorientowana. Jeśli to możliwe proszę o wyjaśnienie... Dziękuje i serdecznie pozdrawiam. Aurelia G
Temat postu: Re: Zagubione zdjęcia. Data dodania: 20-01-2014 21:28:42
Skoro tak to po przeanalizowaniu zdjęć z Pani galerii dostrzegam że wszystkie 3 Pani zdjęcia z bieżącego miesiąca kwalifikujące się do galerii zdjęć miesiąca są w niej wyświetlane a inne z większą liczbą ocen niestety mają niższą niż 5 średnią.
Proszę pamiętać że system zaokrągla średnie wg matematycznych zasad w górę lub w dół. Gdyby wyświetlał np 2 miejsca po przecinku średnie byłby by bardziej czytelne.
Temat postu: Re: Zagubione zdjęcia. Data dodania: 20-01-2014 21:53:53
Panie Januszu bardzo dziękuję.Wszystko wskazuje na to,że ma Pan rację - nie brałam pod uwagę wątku niepełnej piątki... faktycznie ocena jest zaokrąglona. Bardzo dziękuję!!!
Temat postu: Re: Zagubione zdjęcia. Data dodania: 20-01-2014 22:17:56
Dziękuję... Wprowadziłam lekki zamęt. Naprawdę nie chciałam sprawić kłopotu. Miło mi jednak,że w tej budzącej we mnie wiele wątpliwości sytuacji, nie zostałam sama. Jeszcze raz dziękuję!!!
Temat postu: Re: Zagubione zdjęcia. Data dodania: 22-01-2014 20:41:44
Bardzo dobrze, że Redakcja zareagowała na poruszony problem. Precyzyjne wyliczenie średniej uchroni użytkowników przed takimi wątpliwościami jakie ja miałam. Teraz sytuacja jest czytelna... Panie Januszu bardzo Panu dziękuję!!!
Temat postu: Re: Zagubione zdjęcia. Data dodania: 22-01-2014 21:26:39
To w końcu ile pkt średnio musi mieć zdjęcie, żeby brać udział w konkursie na zdjęcie miesiąca. W regulaminie mamy informacje, że 5pkt. Natomiast po wprowadzeniu nowych zasad oceniania, po uwagach użytkowników na forum w temacie "zasady oceniania" Redakcja Foto -Kuriera dnia 01.01.14r poinformowała, że: "Teraz średnia ocen, którą musi mieć praca, żeby mogła wejść do konkursu musi być większa niż 4 pkt-y. Tę zależność poprawimy w najbliższym czasie. System oceniania będzie obowiązywał we wszystkich galeriach tematycznych oraz również w Lidze Foto-Kuriera." Jaka zatem średnia obowiązuje?
Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024