Facebook
Poczta
Forum
Sklep
Logowanie
Dodaj
zdjęcie
Wydrukuj
zdjęcie

Od 1996 roku Foto-Kurier
jest jedynym polskim
przedstawicielem
panelu fotograficznego
stowarzyszenia EISA

SZUKAJ
Kanał RSS - Forum dyskusyjne - Wątek Liga Foto - Kuriera.

Liga Foto - Kuriera.

Autor posta:
Bogna Jadżyn
Skórzewo

Wątków: 3
  Temat postu: Re: Liga Foto - Kuriera.
Data dodania: 13-06-2024 18:28:24

Witam - zapłaciłam trzy razy . Wstawiając kod , który dostałam od Redakcji , nadal mam zapłacić .
I tak trzy razy - 3ERcozHSSNrj , UYun7UoWGWTO , 1cEM9WTiETdh . I co mam teraz zrobić ?.................

Autor posta:
Jolanta Wierzchowska
LUBLIN

Wątków: 0
Data dodania: 13-06-2024 18:38:21

Mam tak samo, w kółko "zapłać"

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Wątków: 5
Data dodania: 13-06-2024 18:40:41

Proszę zachować kody i dać szansę informatykom. Starają się rozwiązać problem. Kody są ważne i proszę ich nie upowszechniać, gdyż ktoś może je użyć za Panią.

Przepraszamy za zamieszanie, ale tak jest gdy chce się coś naprawić, że czasami trwa to zbyt długo.

Pozdrawiamy
Redakcja

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 14-06-2024 07:43:17

Usterka została usunięta
System działa poprawnie
Kody są nadal aktualne
Życzymy udanych zdjęć
Pozdrawiamy i przepraszamy za zamieszanie
Redakcja

Autor posta:
Bogna Jadżyn
Skórzewo

Wątków: 3
Data dodania: 14-06-2024 10:22:29

Dziękuję bardzo . Udało się wstawić zdjęcia ze poprzednimi kodami - dziękuję

Autor posta:
Jolanta Wierzchowska
LUBLIN

Data dodania: 14-06-2024 10:38:23

Niestety, u mnie nie działa Teraz wyskakuje mi informacja, że podałam nieprawidłowy kod. Poddaję się, udział w tej zabawie jest coraz bardziej frustrujący

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 16-06-2024 21:15:42

Sugerujemy przeklejać kody, kopiować je, wtedy unikniemy błędów związanych z błędnym ich przepisywanie. Np. zamiast l można wpisać I i odwrotnie.

Można też wysyłać zdjęcia na płytach CD lub w formie papierowej.

Pozdrawiamy

Redakcja

Autor posta:
Jolanta Wierzchowska
LUBLIN

Data dodania: 16-06-2024 23:16:50

Oczywiście, że robiłam kopiuj wklej, a mimo to kod nie był przyjmowany. Wysyłanie płyt, albo wersji papierowej w dobie internetu, raczej nie jest najlepszym rozwiązaniem. Lepszym byłoby naprawienie systemu, bo myślę, że z tego właśnie powodu jest coraz mniej zdjęć w galeriach konkursowych. Pozdrawiam Redakcję i wszystkich, którzy mieli więcej szczęścia w dodawaniu zdjęć

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 20-06-2024 10:43:21

Poprosimy o przesłanie tego kodu i wgrywanego zdjęcia na adres redakcja@foto-kurier.pl. Spróbujemy sprawdzić przyczynę.

Z jakiego urządzenia pani próbowała wgrać zdjęcie i kiedy to miało miejsce.

O liczbę zdjęć w galeriach konkursowych byśmy się raczej nie martwili Tendencje są wręcz odwrotne od sugerowanych przez panią. Wszystko zależy od tematu, pory roku itd. Ale generalnie w serwisie jest i coraz więcej użytkowników i coraz więcej zdjęć.

Oczywiście nie zmienia to faktu, że wszelkie nieprawidłowości sukcesywnie sprawdzane są przez nas i w miarę możliwości usuwane.

Życzymy udanych zdjęć

Pozdrawiamy
Redakcja

Autor posta:
Piotr Mańczak
Szamotuły

Data dodania: 18-07-2024 00:38:13

Droga Redakcjo,
kontaktuje się przez forum, gdyż na sugerowany do kontaktu mail (platnosci@foto-kurier) od 13 lipca nie otrzymałem odpowiedzi. Sprawa dotyczy błędu kodów autoryzacyjnych przy wgrywaniu zdjęć do ligi FK (były oczywiście kopiowane). Treść wiadomości: "Nie mogę dodać zdjęcia konkursowego, gdyż otrzymane kody powodują zawieszenie się strony, a po odświeżeniu pojawia się komunikat "Podałeś nieprawidłowy kod autoryzacyjny". Z trzech dzisiejszych transakcji zadziałał tylko pierwszy kod, kolejne dwa nie działają. Przelewy realizowałem dziś o godzinie 21:08 (zadziałał prawidłowo), 21:13 (błąd) i 21:19 (błąd). Proszę o pomoc w temacie oraz informację jak w tej sytuacji wgrać zdjęcia na konkurs."
Ps. Przy okazji bardzo proszę o wypowiedzenie się w kwestii zgłoszeń wygenerowanych przez AI w obecnej i również wcześniejszych edycjach tegorocznej Ligi, co wg mnie ma bardzo duże znaczenie dla sensowności rywalizacji w konkursie.
Z góry dziękuję, załączam pozdrowienia

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 19-07-2024 16:17:37
Data edycji: 19-07-2024 16:18:35

Czy problem poruszany przez pana nadal trwa. Chodzi o wgrywanie zdjęć. Czy może pan jeszcze raz spróbować?
Dzisiaj wgrano kilka zdjęć do serwisu, więc wydaje się, że wszystko jest OK.

Odnośnie AI to trudny temat. Dotychczas dopuszczaliśmy modyfikacje cyfrową zdjęcia.
AI do takowej należy, więc choć chcielibyśmy, żeby zdjęcia były realizowane przez człowieka to niestety nie jesteśmy w stanie tego stwierdzić, czy tak było czy też nie.

Traktujemy to w kategoriach obrazu, w którym dopuszczamy manipulację cyfrową.

Pozdrawiamy i czekamy na info w pierwszym temacie

Redakcja

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 19-07-2024 16:49:00

Właśnie odczytaliśmy informację od pay U, że mieli jakiś problem w dniu wczorajszym
English language version below

Dzień dobry,

w dniu dzisiejszym od godziny 12:32 do godziny 13:51 mierzyliśmy się z problemem systemu PayU, który uniemożliwiał płatności za pośrednictwem metod płatności dostarczanych przez PayU Europe.

Prawidłowe działanie systemu PayU zostało przywrócone.

Przepraszamy za niedogodności.

Zespół PayU

------------------------------------------------------------

Hello,

Today, from 12:32 to 13:51, we faced a problem with the PayU system, which prevented payments via payment methods provided by PayU Europe.

The correct operation of the PayU system has been restored.

Sorry for the inconvenience.

PayU Team

Być może to było z tym związane

Pozdrawiamy

Redakcja

Autor posta:
Piotr Mańczak
Szamotuły

Data dodania: 20-07-2024 01:10:19

Dziękuję za odpowiedź, spróbowałem ponownie wysłać zgłoszenie z otrzymanym wcześniej kodem, ale w dalszym ciągu pojawia się błąd i komunikat "Podałeś nieprawidłowy kod autoryzacyjny". Dlatego nie mam możliwości dodania zdjęcia mimo zrealizowanej płatności. Wydaje się, że problem nie dotyczy PayU (bo przelew przeszedł i otrzymałem kod mailem), a jedynie błędu na stronie konkursowej, która nie przyjmuje wygenerowanego kodu. Czy jest inny sposób dodania 1 zdjęcia? Może mógłbym przesłać mailowo wraz z kodami, które otrzymałem?
Co do AI to po części rozumiem problemy z interpretacją i płynna granicą między zdjęciem, a kreacją, również w rozumieniu mocnej ingerencji postprodukcyjnej w zdjęcie. Mimo to może warto w przyszłorocznej edycji zawrzeć odpowiedni zapis w regulaminie dot. AI? Nawet jeśli technologia rozwinie się do poziomu uniemożliwiającego odróżnienie grafiki AI od zdjęcia to przynajmniej pozostanie sprawą honoru i etyki uczestnika, aby zgłoszenia ograniczyć wyłącznie do fotografii, a nie grafik generowanych jednym przyciskiem na komputerze. A zwycięzców zawsze można zweryfikować po zakończeniu konkursu gdyby były wątpliwości. Myślę, że warto w imię idei wszystkiego co łączy nas w naszej pięknej pasji- poświęcenia, wiedzy, radości z szukania najlepszego światła, wyjątkowego kadru i emocji, które nawet najlepsze AI nigdy nie wygeneruje.

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 22-07-2024 11:33:11
Data edycji: 22-07-2024 11:40:30

Pan Piotr napisał

Dziękuję za odpowiedź, spróbowałem ponownie wysłać zgłoszenie z otrzymanym wcześniej kodem, ale w dalszym ciągu pojawia się błąd i komunikat "Podałeś nieprawidłowy kod autoryzacyjny". Dlatego nie mam możliwości dodania zdjęcia mimo zrealizowanej płatności. Wydaje się, że problem nie dotyczy PayU (bo przelew przeszedł i otrzymałem kod mailem), a jedynie błędu na stronie konkursowej, która nie przyjmuje wygenerowanego kodu. Czy jest inny sposób dodania 1 zdjęcia?

Panie Piotrze sprawdziliśmy wszystklie wpłaty za ligę od 18 lipca do dzisiaj - nie ma tam żadnej wpłaty od Pana

Czy może pan przesłać potwierdzenia płatności na adres redakcja@foto-kurier.pl?

Trochę to dziwne, bo napisał Pan, że jeden kod udało się panu zrealizować.

Jeszcze raz prosimy o przesłanie tych potwierdzeń transakcji i jeśli ma pan kody wysłane z systemu to prosimy też o ich podesłanie, chodzi o te nieaktywne.

Odnośnie AI - to mamy nadzieję, że uda nam się uwzględnić te uwagi przy kolejnych edycjach konkursu. Uwagi są oczywiście słuszne

Próbowaliśmy się dzisiaj skontaktować z panem telefonicznie ok. godziny 11.35 niestety bez powodzenia (dzwoniliśmy na numer podany przez pana w profilu). Czekamy na kontakt

Pozdrawiamy
Redakcja

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 24-07-2024 10:08:29

Panie Piotrze

Dziękujemy za pomoc w rozwiązaniu problemu. Wysłaliśmy do pana maila z konta redakcja@foto-kurier.pl. Przedłużyliśmy możliwość wgrywania zdjęć na etap "Na talerzu do 24 lipca do końca dnia"

Pozdrawiamy i dziękujemy za zrozumienie

Redakcja

Autor posta:
Jolanta Wierzchowska
LUBLIN

Data dodania: 24-07-2024 23:43:18

Ciekawe czy u Pana Piotra zadziałało to przedłużenie, bo u mnie w tamtym miesiącu nie zadziałało i odpowiedzi na ponowną uwagę nie otrzymałam

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 30-10-2024 14:06:06

Z przyjemnością informujemy, że również w dziale "Ostatnio dodane" udało się skrócić aż 5-cio krotnie czas wyświetlani z ok. 1,5 s do 0,3-0,4 s.

Skróceniu uległy też czasy związane z przeglądaniem komentowanych i nie komentowanych zdjęć oraz wyświetlania ostatnio ocenianych zdjęć. W tym przypadku skrócono czas ponad 6 razy z ok. 2,5 s do ok. 0,3-0,4. Te wszystkie działania wreszcie przyspieszyły znacznie działanie serwisu, w niektórych przypadkach nawet o rząd wielkości

Wywołanie strony, tak jak pisaliśmy wcześniej, przy naszych założeniach, nie powinno trwać więcej niż 0,25-0,4 s.

Gdyby się okazało, że gdzieś jeszcze tego typu "zwisy" opóźniające miały miejsce to prosimy o informację i o link do tego miejsca.

Życzymy szybszego i ciekawszego oraz bardziej inspirującego korzystania z serwisu i udanych zdjęć

Pozdrawiamy

Redakcja

odsłon wątku: 36724
Aby móc odpowiadać na forum musisz być zalogowany.

powrót na stronę główną » powrót na forum »

grafika grafika

cofnij przenieś na początek strony
Wszelkie prawa zastrzeżone www.foto-kurier.pl  © 2000-2025. (0.111) / 0.098

Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024

Polityka plików cookies   |