Temat postu: Konkurs fotografii ulicznej Data dodania: 08-08-2011 22:09:08 Data edycji: 08-08-2011 22:14:27
WItam serdecznie.
Proszę o poradę, w jaki sposób mogę dodać zdjęcia do konkursu fotografii ulicznej Fujifilm? Zarejestrowałem się, dodałem zdjęcie do swojej galerii w kategorii fotografia uliczna. Czy to byłoby na tyle?
Z góry dzięki za pomoc.
Temat postu: Re: Konkurs fotografii ulicznej Data dodania: 09-08-2011 12:48:49
Witam serdecznie w tutejszym serwisie.
Zrobił Pan wszystko jak trzeba. Pańskie zdjęcie widnieje już w serwisie we właściwej kategorii i teraz pozostaje tylko czekać na to jak zostanie przyjęte przez odbiorców.
Temat postu: Re: Konkurs fotografii ulicznej Data dodania: 03-09-2011 11:06:50
Witam
Chciałem zwrócić uwagę na fakt ze forma wyłaniana zwycięzców jest nie do końca sprawiedliwa zwłaszcza w stosunku do nowych użytkowników portalu. Cieszy mnie fakt iż wyboru zwycięzców dokonuje komisja , ale smuci mnie ze zdjęcia są wybierane ze 100 najwyżej ocenianych ponieważ:
1.Osoba która ostatnia dodała zdjęcie przed zakończeniem konkursu nie ma szans zaistnieć;
2. Biorąc pod uwagę kółka wzajemnej adoracji oraz krewnych i znajomych królika również nie ma szans aby się przebić
W związku z powyższym myśl że od A-Z konkurs powinna przeprowadzać komisja a nagrodę publiczności czy użytkowników powinno się przyznawać oddzielnie.
Rozumiem jednak fakt że im więcej zarejestrowanych użytkowników tym lepszy status portalu Pozdrawiam
Temat postu: Re: Konkurs fotografii ulicznej Data dodania: 04-09-2011 21:16:45
Mogę tylko Pana zapewnić że wybór zwycięskiej fotografii będzie profesjonalny i bez jakiejkolwiek stronniczości po uprzednim odsortowaniu zdjęć nie spełniających regulaminowych norm i po dyskwalifikacji każdej fotografii w której ktoś próbowałby nieuczciwie gromadzić punkty.
Biorąc to pod uwagę w konkursie może się liczyć nawet zdjęcie z poza pierwszej setki.
Skąd o tym wiem?
Z wielomiesięcznej obserwacji wyłaniania zwycięzców w FK
Temat postu: Re: Konkurs fotografii ulicznej Data dodania: 16-09-2011 11:24:30
Dzień dobry
15 września zgłosiłem zdjęcie do konkursu. Jest ono w formacie pionowym i jego dłuższy bok wynosi 800 px (więc i tak w razie kwalifikacji muszę przesłać zdjęcie ponownie w większym rozmiarze). Mój problem polega na tym, że właśnie zorientowałem się, że wysłałem do państwa wersję z usuniętymi danymi EXIF . Oczywiście jestem w posiadaniu plików (NEF, jpg) z owymi danymi i mogę owe pliki na państwa prośbę przedstawić. Czy mój błąd definitywnie dyskwalifikuje moją pracę?
Temat postu: Re: Konkurs fotografii ulicznej Data dodania: 16-09-2011 11:50:25
Taki jest wyciąg z regulaminu
Zgłaszane fotografie muszą być:
(podkreślam słowo "zgłaszane")
w wersji elektronicznej w formacie JPEG
z zachowanymi danymi EXIF
w rozdzielczości minimum 6 milionów pikseli
Z tego by wynikało że było by zdyskwalifikowane ale z tego co zauważałem Redakcja i Administratorzy są bardzo elastyczni i niczego nie jestem pewny bo zdjęcie jest b. dobre i jeśli by zostało zauważone może pozwolili by na dostarczenie zdjęcia spełniającego kryteria.
Warto zapytać webmastera na przez czerwoną zakładkę "czekamy na Twoje sugestie".
Temat postu: Re: Konkurs fotografii ulicznej Data dodania: 16-09-2011 12:19:57
Witam uprzejmie wszystkich Użytkowników!
Kiedy można się spodziewać wyników konkursu fot. ulicznej? Oczywiście nie chodzi mi o dokładny termin tylko o przybliżony czas, w którym, można się ich spodziewać
Temat postu: Re: Konkurs fotografii ulicznej Data dodania: 16-09-2011 13:43:36
Ja nie mam pojęcia. Też czekam.
W informacjach wstępnych podano że dopuszczalne jest nawet przedłużenie terminu napływania zdjęć na konkurs.
Wydaje mi się że najpierw zacznie się informowanie drogą mailową potencjalnych kandydatów i weryfikacja wielkości plików zdjęciowych które w serwisie są zmniejszone.
Potwierdza to punkt:
5.7. Zwycięzcy zostaną poinformowani o fakcie wygrania konkursu za pośrednictwem poczty elektronicznej w ciągu 3 dni od momentu ogłoszenia wyników konkursu. Wiadomość zostanie wysłana na podany w formularzu adres e-mail.
Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024