Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 30-04-2019 16:07:15
I jak zwykle Pan Janusz nas wyręczył.
Dziękujemy
Na dzień dzisiejszy w serwisie pełną skalą ocen dysponuje 4286 osób. Tak jak pisał Pan Janusz może Pan oceniać zdjęcia, żółte gwiazdki nie są brane pod uwagę do średniej, ale są bardzo ważne w kluczowych momentach. Jeśli średnia jest taka sama to wygrywa to zdjęcie, które ma więcej ocen żółtych.
Dodatkowo jeśli ktoś oceni ponad 200 zdjęć to status zmieni mu się automatycznie.
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 06-11-2022 08:04:54
Witam , ja akurat nie o gwiazdkach ,lecz mam pytanie czy nie można wprowadzić czegoś takiego jak blokowanie kogoś kto nagminnie np.pisze bzdurne komentarze, lub na okrągło złośliwie stawia dwie czy trzy gwiazdki? może jest taka możliwość ale ja o niej nie wiem. Nie wiem dlaczego mam się zgadzać na czytanie bzdur pod swoimi zdjęciami. Nie reaguje, bo wiem ,że to nic nie da, a wręcz przeciwnie nakręci tego kogoś. Myślę jednak ,że blokowanie takich osób zaoszczędziłoby niektórym niepotrzebnych scysji. Pozdrawiam
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 06-11-2022 08:57:41
Kiedyś była o tym dyskusja.
Przydałby się ban ale osoby które nie lubią naprawdę szczerych ocen banowały by osoby od ocen które nie akceptują.
Redakcja przyjęła inną taktykę.
Gdy zgłosi Pani taką sprawę i wyśle linki do zdjęć zawierających niemerytoryczne komentarze Redakcja może zablokować takie konto.
Proszę napisać tu: redakcja@foto-kurier.pl - zawsze pomagają
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 13-11-2022 19:01:10
Bardzo dziękuję Panie Januszu, tak zrobiłam ,niestety mijają dni i nic się nie dzieje , nie dostałam żadnej odpowiedzi a komentarze snują się dalej. Dziś napisałam ponownie i podałam linki do chyba 7 czy 8 zdjęć ,może teraz dostanę jakąś odpowiedź , bo to naprawdę staje się nie do wytrzymania i odechciewa mi się tutaj zaglądać. Pozdrawiam serdecznie Ewa Całkosińska-Kajzer.
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 13-11-2022 20:35:45
Pani Ewo przejrzelismy te linki.
Przy jednym ze zdjęć zamieściliśmy komentarz jak niżej:
"Pani Ewa i Pan Sylwester mają różne spojrzenie na to zdjęcie. Oba punkty widzenia są ważne i niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu. Nie ma sensu, żeby prawić sobie wzajemne uszczypliwości. Życzymy miłej zabawy i dystansu do prac własnych i ocen innych osób. Wszyscy się tutaj uczymy. A odbiór komentarza jest często kwestią nastawienia się do jego autora. Proszę spróbować zamieścić takie samo zdjęcie tylko inaczej skadrowane. Co wtedy napisze Pan Sylwester, a może okaże się, że ma rację. Przecież to nic nie kosztuje "
Może podejmie Pani rękawicę i zamieści zdjęcie inaczej skadrowane
Proszę spróbować, różne są szkoły kadrowania i kompozycji obrazu. Nie ma złotego środka na wszystkie zdjęcia. Warto eksperymentować.
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 14-11-2022 07:19:25
Szanowna Redakcjo
"Przejrzeliśmy te linki" dokładnie "linki" a nie jeden "link" do którego redakcja się tutaj odniosła, mam więc rozumieć ,że pozostałe komentarze są w porządku ? Lub odpowiedź Pana Cwalinskiego Pani Bognie gdzie napisał:cytuje "a skad ty mozesz wiedziec jak nie znasz sie na fotografii ani na obrobce zdjec ?" to też jest w porządku?albo komentarz pod zdjęciem z kategorii artystyczne cytuje Pana Cwalinskiego "po co psujesz dobre zdjecie tymi kwiatkami i moptylami , cos mi sie wydaje ze ty na wagary chodzilas zamiast uczyc sie fotogrtafii " to też jest w porządku. Poza tym ja z Panem Cwalinskim krów nie pasałam ,żeby w każdym komentarzu zwracał się do mnie per TY! Poza tym czytałam też inne jego niewybredne komentarze pod zdjęciami innych. I redakcja wybaczy ale nie będę wstawiać zdjęcia skadrowanego inaczej bo nie widzi się ono Panu Cwalinskiemu, któremu może przydałoby się aby przypomnieć sobie rozdział o zasadach podziału w fotografii. Poza tym nie rozumiem co redakcja ma na myśli pisząc "Nie ma sensu, żeby prawić sobie wzajemne uszczypliwości" gdzie ja byłam uszczypliwa? bo uzasadniłam swoje trzy gwiazdki ? raz ,jedyny raz, a potem zaczęła się jazda Pana Cwalinskiego i zaczął komentować krytycznie każde moje zdjęcie i naprawdę redakcja uważa ,że to nic takiego? no skoro tak , to bardzo mi przykro z tego powodu. Pozdrawiam
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 14-11-2022 09:42:34
Szanowna Redakcjo i Panie Januszu Sommer .....
Zgadzam się całkowicie z opinią Pani Ewy , Pan Cwaliński każde moje zdjęcie krytykuję i to złośliwie i czasami wulgarnie . Nie należę do osób spokojnych i też potrafię odpowiednio odpowiedzieć . A to co mi wypisywał w poczcie to już przeszło wszelkie dopuszczalne normy . Pan Cwaliński nie zna się na foceniu motyli . Ja też nie uważam się za eksperta ale dużo przeczytałam i wiem jak spojrzeć na motyla dokumentalnie a jak artystycznie . Dlaczego Pan Cwaliński nie poucza te osoby , których moim zdaniem zdjęcia tego wymagałyby . Raz komuś zwróciłam uwagę że przed motylem musi być przestrzeń do ,,oddechu " to się obrażono .
Dlaczego osoby uznawane w konkursach międzynarodowych tylko wstawiają zdjęcia a nie oceniają wcale innych ?
Jestem na FK od dawna ale coraz bardziej mam niechęć do wstawiania zdjęć . Miałam ostatnio trudny okres w moim życiu i to się skumulowało .
Chodzę już drugi rok na Fotografię na Uniwersytecie Artystycznym w Poznaniu i tam jest zupełnie inne podejście do odbioru zdjęcia .
Pozdrawiam przyjaciół jak i nieprzyjaaciół oraz Redakcję - Bogna Jadżyn
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 14-11-2022 10:00:43
Szanowna Redakcjo
Dodam jeszcze ,że jeśli ja się nie znam na konkretnej fotografii , to nie oceniam takich zdjęć. Pan Cwalinski to może zna się na fotografii ptaków i temu absolutnie nie przeczę ,ale jaką ma wiedzę na temat portretów artystycznych? jakoś nie widzę u niego takowych ,a jak ktoś całe życie fotografuje tylko zwierzęta ,to jakie ma pojęcie o fotografowaniu ludzi? i każdemu takiemu zdjęciu daje 3 gwiazdki. Jak mówiłam ,raz tylko jedyny odpowiedziałam mu na komentarz o kadrowaniu ,bo puściły mi nerwy, w fotografowaniu portretowym mam prawo łamać zasady jeśli mi się tak podoba. Poza tym nie reagowałam na jego komentarze, ale ile można czytac pod swoimi zdjęciami nieprzyjemnych komentarzy ? ja też mam jakąś wytrzymałość ,ale mam też cięty język ,więc jeśli się to nie skończy ,też zacznę Panu Cwalinskiemu odpisywac w podobny sposób i w podobny sposób zacznę komentować jego zdjęcia . jest takie przysłowie "oko za oko, ząb za ząb" może w tym przypadku zadziała jeśli nie ma innego sposobu na Pana Cwalinskiego a redakcja uważa ,że to jest w porządku. Pozdrawiam.
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 14-11-2022 19:02:32 Data edycji: 14-11-2022 19:03:59
Drogie Panie
<br><br>
<br><br>Swoje zdanie w tej sprawie przedstawiliśmy. Jeśli ktoś wysyła Państwu na maila prywatnego jakieś uszczypliwości to my tego nie wiemy i co do zasady nie ingerujemy w tego typu korepsondencję, bo nie mamy i nie chcemy mieć takiej możliwości, chyba że ktoś nam zgłosi problem, co dotychczas nie miało miejsca.
<br><br>
<br><br>Jesli się w komentarzach ktoś posuwa za daleko to jego problem, bo narusza regulamin. Trzeba to zgłosić i ktoś to zweryfikuje. To platforma do zabawy fotograficznej i wymiany swoich opinii, a nie do prawienia wzajemnych uszczypliwości.
<br><br>
<br><br>Życzymy udanych zdjęć
<br><br>
<br><br>Redakcja
<br><br>
<br><br>
<br><br>
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 15-11-2022 11:26:42
Wow! Widze ze na moj temat rozmawiacie a raczej sie skarzycie no coz .. bola Was moje wystawione oceny czy komentarze ??
Ewa Całkosińska - Kajzer nasprawde zepsulas zdjecie wklejkami i chyba mam prawo napisac swoje zdanie ze zepsulas , czy mam tylko chwalic Twoje prace ? pod moim zdjeciem napisalasd ze to jest wklejka nawet nie pytajac sie mnie o zdjecie jak zostalo zrobione , udowodnilem Ci ( tak Ci a nie Pani) udowodnilerm Ci ze to nie jest wklejka i kulturalna osoba by przeprosila za swoj wpiss , popelniony blad bo przeciez kazdemu sie to moze zdazyc , a Ty mi piszesz ze pokonczylas szkoly fottograficzne i wiesz jak wyglada wklejka proszono Ciebie o komentarz to juz sie nie odezwalas
Bogna Jadżyn tak prtawda , napisalem zwrracajac sie do komentarza odczepp sie odemnie lub chyba tobie w glowie szumi , ze zle pania rodzice wychowali , bo zamiast podziekowac lub rozwinac temat i z kultura porozmawiac na tematt zdjecia to odpisujesz odczep sie odemnie lub tobie szumi w glowie , sa inne sposoby odpisania , no ale skad , po co , lepiej byc chamem
dodam jeszcze od siebie ze zostalo wam jeszcze sporo mopich zdjec do odwetowania , bo juz sporo obie Panie odwetowaliscie a odwety tez chyba sa blokowane ????
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 15-11-2022 11:33:18
A tak apropo to jak chcecie to moge podlinkowac prace ktore ocenilem i mysle ze obiektywnie ocenilem i podlinkowac Wasze odwety co nie wspomne ze chcialbym uslyszec od Was obie kobiety komentarza co poprawic bo ja w przeciwienstwie do was uwazam ze ciagle sie ucze i dla mnie cenna uwaga jest na wage zlota wiec mam nadzieje ze swojhe oceny teraz dopieczetujecie swoim komentarzem jaa nie pisze odczerp sie odemnie , ja prosze o komentarz do zdjec ktore obie oceniliscie Moze od Was sie czegos naucze
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 15-11-2022 18:38:03
Droga Redakcjo jeśli redakcja uważa, że Pan Cwalinski jest kulturalnym człowiekiem , to proszę poczytać jego wpisy , ja sobie nie życzę "tykania" per "Ty" ale do Pana Cwalinskiego to nie dociera, to dla mnie jest chamskie zachowanie, jak do kobiety ,do tego starszej wali się prosto z mostu na "TY". Pan Cwalinski to już nawet fakty myli ,bo ja nigdy nie kończyłam żadnych szkół , fotograficznych, nigdy nikt mnie niczego nie uczył, cała moja wiedza to moja ciężka osobista praca. Więc czemu pisze bzdury ,że mu wmawiałam ,że jakieś szkoły pokończyłam. Dumna jestem z faktu , że wszystkiego co potrafię nauczyłam się sama ,bez niczyjej pomocy.
Mało tego ,owszem ja napisałam ,że jego motyl jest wklejony, i nigdy jak pisze mi tego nie udowodnił, ale ja nie chciałam dowodu tylko napisałam co myślę. Dodam jeszcze ,że wiem jak odnosił się w prywatnych listach do pani Bogny , to wstyd bo kulturalny człowiek na poziomie ,nie pisze do kobiety używając słów na "K" itp. mnie nawet wstyd o tym pisać. Żałuje ,że Pani Bogna w nerwach skasował tą pocztę i nie skopiowała tego pokazując to na forum. Droga Redakcjo Naprawdę to już chyba przeszło jakieś granice przyzwoitości. To na tyle. Pozdrawiam
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 15-11-2022 18:51:12
Odnośnie odwetów, Pan Cwaliński kiedy jeden jedyny raz postawiłam mu 3 gwiazdki , zaczął pod moim każdym zdjęciem stawiać po trzy gwiazdki , więc ja się pytam kto tu robił odwety? proszę bardzo niech Redakcja sprawdzi ile i jakie oceny postawił mi Pan Cwaliński i kiedy , bo to też ważne. Więc ja się pytam kto na kim brał odwet, bo dla mnie takie odwety to jest dziecinada a ja nie jestem infantylna. Więc jeśli Pan Cwaliński pisze o zablokowaniu za odwety , to znaczy ,że to on powinien zostać zablokowany skoro mu na tym zależy. Staram się być sprawiedliwa stawiając oceny, bardzo proszę można to sprawdzić w każdej chwili.
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 15-11-2022 21:36:23
Wydaje nam się, że jedynym rozwiązaniem tej sytuacji jest zakopanie przez każdą stron topora wojennego i dogadanie się wzajemne. Może trzeba się umówić na kawę lub herbatkę i popatrzeć na to nieco z boku. To czasami pomaga. Bawmy się w fotografowanie, a nie we wzajemne negatywne nakręcanie.
Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach Data dodania: 15-11-2022 23:04:31
Ewa Całkosińska - Kajzer ja oceniam zdjecie a nie Ciebie , czemu sie mnie przyczepilas ? jakbym postawil 6 to byloby super , nic bys nie komentowala
wpierasz mi na zywca ze robie wklejki , ze sioe na tym znasz ,bo sie tego uczylas , jak ja Ci to udowadniamze zdjecie to nie wklejka to sie z tego smiejesz a potem wstawiasz zdjecia z paskudnymi wklejkami i oczekujesz ze np ja postawie 6 ? Myslalem ze jak mi na sile wmawiasz ze ja zrobilem wklejke tzn ze masz pojkecie co piszesz co i tak tak nie bylo jak zdjecie ewidentnie zepsulas tymi wklejkami ? i piszesz ze to jest art litosci !!!!Jeszcze raz napisze zebys zrozumiala , ja oceniam zdjecie a ze Ciebie boli ze nie 6 gwioazdek to to nie jest juz moj problerm
Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024