Facebook
Poczta
Forum
Sklep
Logowanie
Dodaj
zdjęcie
Wydrukuj
zdjęcie

Od 1996 roku Foto-Kurier
jest jedynym polskim
przedstawicielem
panelu fotograficznego
stowarzyszenia EISA

SZUKAJ
Kanał RSS - Forum dyskusyjne - Wątek Gwiazdki  roznych kolorach

Gwiazdki roznych kolorach

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Wątków: 5
  Temat postu: Re: Gwiazdki roznych kolorach
Data dodania: 06-03-2015 22:30:21

Panie Krzysztofie poprosimy o linki do tych zdjęć

Autor posta:
Krzysztof Firkowski
Łódź

Wątków: 0
Data dodania: 06-03-2015 23:32:35

Oba zdjęcia dostały już kolejne oceny i zmieniły swoje miejsca. Rzuciło mi się to w oczy przez przypadek, gdyż były one obok siebie i "kliknąłem" je jedno po drugim. Dałem znać o tym fakcie jako ciekawostkę (kopiując fragment tekstu pod zdjęciami), a nie jako znaczący problem, w nadziei, że to błąd w szablonie w zastosowanej jakieś funkcji w kodzie... Dla nas to chyba bez większego znaczenia. Zrobiłem zrzuty ekranu. ;-) więc przepiszę (bo zdjęcia tu się nie wstawi):
https://www.foto-kurier.pl/galerie/kzdjecie,103,192411_25,p1,ewa-pirog-z-ramka.html

https://www.foto-kurier.pl/galerie/kzdjecie,103,191740_26,p1,krzysztof-firkowski-poznalismy-sie-w-muzeum.html

Pozdrawiam serdecznie.

Autor posta:
Zbigniew Mądry
Otwock

Data dodania: 12-03-2015 17:41:06

Wydaje mi się, że czerwone gwiazdki mogą stawiać tylko te osoby, które posiadają zdjęcia konkursowe.

Autor posta:
Małgorzata Barańska
Skierniewice

Data dodania: 15-03-2015 20:14:48

Witam! Ani w regulaminie, ani na forum nie znalazłam odpowiedzi na pytanie "Od czego zależy przyznanie prawa do oceniania na 6 gwiazdek?". Będąc uczestnikiem chcę czynnie uczestniczyć na tym portalu. Oceniając zdjęcia, przy prawie do 5 gwiazdek, robię niektórym krzywdę obniżając ich notowania. Jeśli nie mogę dać 6 * to może lepiej byłoby aby do chwili osiągnięcia prawa do 6 * nie móc w ogóle oceniać. Tak byłoby "zdrowiej" dla niektórych. Ale reguły powinny być jasno określone. Nie powinno to być tylko niektórych "widzimisię". Zadaję więc pytanie; Kiedy będę miała prawo oceniać na 6*?. Proszę o jasna odpowiedź. To, że ma to prawo ponad 600 osób nic mi nie mówi, bo nie wiem jakie spełnili kryteria. Pozdrawiam.

Autor posta:
Tomasz Chmielewski
Kąck

Data dodania: 17-03-2015 21:46:14

Również zauważyłem ten "niuansik", a konkretnie w przypadku jednego z moich zdjęć.
W sumie pod zdjęciem jest 15 ocen. 14 "czerwonych" 6 i jedna "pomarańczowa" 5. Okazuje się, że na ocenę końcową (będącę wykładnią do umieszczenia w rankingu zdjęcia miesiąca) jest średnia ocen z OBU grup użytkowników bez jakiegokolwiek czynnika wagowego . W ten sposób można uzyskać hipotetycznie 1000 czerwonych 6 i np.: jedną!!! pomarańczową 2. Co wtedy??? Ano średnia wyjdzie..... 4,00 = dyskwalifikacja z udziału w konkursie na foto miesiąca. Sytuacja wydaje mi się lekko kuriozalna, ale cóż, aby wystawić foto trzeba zaakceptować regulamin z jego zaletami i wadami...
W całej rozciągłości popieram wypowiedź Marcina Błocha kilkanaście postów wsześniej

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 18-03-2015 12:47:48
Data edycji: 18-03-2015 12:49:14

Od dzisiaj zwiększyliśmy ilość osób mających możliwość oceniania z pełną skalą ocen z 678 do 1447. To powinno w znaczący sposób rozwiązać wiele opisanych problemów. Jednocześnie w dniu dzisiejszym wprowadzimy średnią ważoną - w przypadku czerwonych gwiazdek będzie waga większa, a w przypadku żółtych mniejsza. Ten system nie będzie też idealny, ale powinien rozwiązywać większość problemów z tym związanych.

Jednocześnie przypominamy, że w przypadku stwierdzenia złośliwości w ocenianiu, albo w przypadku świadomego zawyżania ocen zdjęć, będziemy zmieniać przywileje i blokować konta.

Mamy jednak nadzieje, że rozsądek zwycięży i tego typu działania nie będą konieczne

Życzymy udanych zdjęć

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 18-03-2015 13:51:47

Super!
Bardzo czekałem na tę wiadomość.

Autor posta:
Tomasz Chmielewski
Kąck

Data dodania: 18-03-2015 17:24:07

, , ...

Autor posta:
Małgorzata Barańska
Skierniewice

Data dodania: 19-03-2015 00:09:41

To bzdet. Tylko w przypadku oceny przez czerwone gwiazdki można wyciagac srednia. K
azdy inny system jest wadliwy. Ala ja mam to tyle. Pozdrawiam

Autor posta:
Artur Zachwieja
Opole

Wątków: 11
Data dodania: 19-03-2015 12:03:11

za późno ....

o wiele za późno

Przez wcześniejszy system dużo zdjęć w konkursach tygodniowym, czy miesięcznym zostało pokrzywdzonych

No ale dobrze późno , niż wcale

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 20-03-2015 10:06:55

Panie Arturze wielkie rzeczy zawsze rodzą się w bólach

Życzymy udanych zdjęć i wyważonych ocen.

Autor posta:
Jacek Gadnicki
Częstochowa

Wątków: 1
Data dodania: 22-03-2015 09:44:46

Tak bardzo ważny temat skoro ciągnie się już 12 miesięcy.

Autor posta:
Włodzimierz Marat
Łódź

Data dodania: 26-03-2015 15:01:16

szkodzi to więcej niż jest pożytku..........

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 16-12-2015 18:11:15

Miło nam poinformować, że w dniu dzisiejszym kolejnych kilkaset osób uzyskało dostęp do pełnej skali ocen. Życzymy umiejętnego ich użytkowania.

Autor posta:
Jolanta Wierzchowska
LUBLIN

Data dodania: 06-01-2016 11:18:23

Mhmm, myślałam, że znajdę odpowiedź na moje pytanie dotyczące podsumowywania głosów, tym czasem moje pytanie zostalo skasowane, dlaczego?

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 06-01-2016 18:21:51

Pomyliła Pani wątki
https://www.foto-kurier.pl/forum/topic-238-1-37-przyciski-gwiazdki.html

Autor posta:
Marcin Morawski
Ciech

Data dodania: 15-04-2019 03:04:40

Witam

Jestem nowo zarejestrowanym użytkownikiem który osiągną magiczną granicę dodanych 10 zdjęć i nabyłem prawo do oceny innych prac.
Nurtuje mnie pytanie dlaczego nie mogę dać pełnej oceny?
Przy ocenie zdjęć zauważyłem to że mogę przyznać co najwyżej 5 żółtych gwiazdek na 6 możliwych i uważam to za krzywdzące względem niektórych prac i zastanawiam się jakie są kryteria na podstawie których przyznawane jest prawo do pełnej oceny czyli czerwonych gwiazdek. Czy jest to zależne od aktywności użytkownika, ilości dodanych zdjęć a może od jakości nadesłanych prac i pozycji w rankingu profilu na stronie.
Ja jako nowy użytkownik portalu nie twierdzę że powinienem mieć prawo do level up oceny innych prac ale wydaje mi się że oceniając innych mogę im wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku samymi dobrymi chęciami

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 15-04-2019 08:43:44

Proszę się nie bać nie zaniża Pan nikomu średniej ponieważ gwiazdki nowych użytkowników są inaczej sumowane.

Gdy będzie Pan aktywnym i sprawiedliwym użytkownikiem którego nie trzeba będzie banować Admin przyzna Panu pełen zakres.

Serdecznie pozdrawiam i życzę miłych chwil spędzonych w serwisie.

odsłon wątku: 5824
Aby móc odpowiadać na forum musisz być zalogowany.

powrót na stronę główną » powrót na forum »

grafika grafika

cofnij przenieś na początek strony
Wszelkie prawa zastrzeżone www.foto-kurier.pl  © 2000-2025. (0.134) / 0.120

Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024

Polityka plików cookies   |