Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 02-01-2014 21:59:22
Co dzień zmieniać daty ?
Nie dla mnie , te kombinacje...niemniej dzięki za radę
A przy okazji sugestia:
Wstawiajmy oceny anonimowo pod anonimowe fotki , na koniec miesiąca 20 pierwszych w rankingu zostaje wyświetlonych dla wszystkich...zniknie podejrzenie o kumoterstwo
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 03-01-2014 11:56:45
torche mnie ominelo i jesli moge chcialbym proscic i wyjasnienie z tym systemem ocen, jeszcze 2 dni temu mialem rozne kolorki gwiazek do ocenaniania teraz jest ja bylo kiedys nie wiem o co chodzi ?!
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 03-01-2014 12:12:19
ogromna ilosc uzytkownikow i ich bardzo skarajne zaawansowanie fotograficzne bedzie kloda pod nogi w systemie ocen niemniej Redakcja cos robi to wazne w kreowaniu wizerunku. nowe portale powstaja jeden z drugim. moja skromna osoba dostala ostatnio 2 zaproszenia do nowych portali gdzie odbywa sie selekcja ,gdzie grupa prezentuje poziom ktory zapewnia zdrowa rywalizacje , niemniej chcialbym zauwazyc ze portale te nie posiadaja skali ocen !!!... jest tylko akceptacja/lajk, ulubione,polecane prze admina i best of best itp...
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 03-01-2014 16:57:01
Większość z biorących udział w tej dyskusji ma przywilej korzystania z pełnej skali ocen przy ocenianiu zdjęć. Tak jak pisaliśmy będziemy sukcesywnie dodawać osoby, które powinny mieć ten przywilej.
Dziś dodaliśmy kilka kolejnych osób.
Prosimy o przesyłanie sugestii z nazwiskami osób, które powinny poszerzyć to grono na adres webmaster@foto-kurier.pl lub poprzez zakładkę sugestie.
Redakcja będzie analizowała te zgłoszenia i jesteśmy pewni, że wkrótce ilość tych osób wzrośnie znacznie. Pod uwagę przy wyborze będziemy brali zarówno umiejętność wykonywania zdjęć, jak i dotychczasową aktywność w serwisie.
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 03-01-2014 17:05:48
Panie Marku naszym celem nie jest blokowanie dostępu do serwisu dla osób początkujących. Tym osobom najbardziej zależy na tym, żeby ich prace były oceniane uczciwie. Skala ocen nie jest czymś złym o i ile potrafimy z niej korzystać
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 03-01-2014 17:20:50
Droga Redakcjo , nie chcialbym aby mnie zle zrozumiano, absolutnie nie jestem za selekcja , sam tutaj stawialem 1 kroki i nie raz dostalo mi sie po glowie i sie trzepotalem jak mnie sprowadzano na ziemie wiec doskonale to rozumiem , dlatego moim zdaniem skala ocen jest tu zbedna, bede optowal za + lub lajk i komentarz, uwazam ze taka forma pozwala nabrac dystansu wszyskim nikt sie nie odgryza zanizaniem ocen itd
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 03-01-2014 17:29:07
Zgadzam się z p. Arturem, żeby poszerzyć grono osób mających możliwość przyznawania ocen w pełnej skali o te osoby, które mają na swoim koncie np. 20 zdjęć polecanych przez redakcję. Jak pisze redakcja, ważna jest też aktywność w serwisie, to może takie osoby byłyby zobowiązane do wstawiania swoich zdjęć w każdym miesiącu (co najmniej 1 zdjęcie) do konkursu miesiąca oraz także do Ligi Foto-Kuriera. Tak, żeby aktywność osób uprzywilejowanych nie skupiała się tylko na ocenianiu, ale również żeby prezentowały innym użytkownikom swoje prace.
Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku.
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 03-01-2014 19:58:11
Panie Marku ocena + lub - niczego nie załatwi. Nadal będą tacy, którzy za postawiony - wstawią komuś po złości - itd. Każda skala jest ułomna. Skala, którą przyjeliśmy jest w miarę jednoznaczna. Trzeb się tylko do niej zastosować i nie chodzi tu o to, żeby Moderatorzy stawiali same 6, tylko żeby te 6 były naprawdę dla zdjęć wybitnych
Odnośnie wymogu 20 ocen redakcja poleca. Niestety nie zawsze osoby mające tyle poleceń rozumieją należycie istotę oceniania Ale to temat na rozprawę doktorską.
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 03-01-2014 22:51:47
Droga Redakcjo mnie chodzi o sama opcje +.
nic wiecej zadnych minus,sam opcja + to zapewni napewno spokoj co za tym idzie bardzej przyjazne podejscie do udzialu w glosowaniech itd
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 04-01-2014 00:52:07
Droga Redakcjo mnie chodzi o sama opcje +.
nic wiecej zadnych minus,sam opcja + to zapewni napewno spokoj co za tym idzie bardzej przyjazne podejscie do udzialu w glosowaniech itd
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 04-01-2014 06:32:40
Nie wierze aby jakakolwiek zmiana zadowoliła wszystkich i sprawiła, że wszyscy będziemy z tego powodu szczęśliwi, po prostu nie ma takiej opcji. W mojej ocenie obecny system jest w miarę przyzwoity tylko trzeba by też czasami sie zastanowić nad cyferkami jakie stawiamy. Nie od dziś wiadomo, że jednemu się podoba córka i innemu teściowa, od tak ten świat stworzony, wszystkim nie dogodzisz. Czas pokaże jak to sie będzie układać.
Temat postu: Re: Nowe zasady oceniania Data dodania: 04-01-2014 11:27:40
Witam wszystkich uczestników dyskusji. Jeśli ktoś myślał, że skapitulowałam to przykro mi, że się zawiódł - jestem tylko znowu mnie okradli ze sprzętu ale mam nadzieję, że znów będę mogła się dzielić swoimi fotkami i... właśnie, oczekiwać na KONSTRUKTYWNE OCENY. Cieszę się, że temat ocen powrócił (jestem tu już od ponad dwóch lat a temat ciągle żywy) choć osobiście uważam, że żaden system nie będzie doskonały i też niesatysfakcjonujący większość użytkowników - tak było, jest i będzie. Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził. Dla mnie ocena to przede wszystkim uzasadnienie, opinia, uwagi do zdjęcia. Nie muszą to być żadne gwiazdki - byłabym zadowolona, gdyby oceniający a za takich uważam tych, którzy z uwagą zasiadają do oglądania galerii poświęcając temu trochę czasu a nie tych, którzy zasiadają i jak leci rozdają "gwiazdeczki". Większość z nas to zwykli amatorzy, którzy chcą się doskonalić w swojej pasji i uczyć od najlepszych dlatego uważam, że proste rozwiązania są najmniej newralgiczne i zwykłe "+" jak zasugerował p. Marek byłyby najlepszym rozwiązaniem z tych wszystkich niedoskonałych. W konkursach (czy to "najlepsze z najlepszych" czy "liga foto") i tak ostatnie zdanie należy do redakcji. Jedno jest pewne - ZŁOTEGO ŚRODKA NIE MA. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych pstryków.
Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024