Facebook
Poczta
Forum
Sklep
Logowanie
Dodaj
zdjęcie
Wydrukuj
zdjęcie

Od 1996 roku Foto-Kurier
jest jedynym polskim
przedstawicielem
panelu fotograficznego
stowarzyszenia EISA

SZUKAJ
Kanał RSS - Forum dyskusyjne - Wątek Problem z dodawaniem zdjęć

Problem z dodawaniem zdjęć

Autor posta:
Rafał Wyciszkiewicz
Chojnów

Wątków: 2
  Temat postu: Re: Problem z dodawaniem zdjęć
Data dodania: 11-12-2021 22:06:05

Droga Redakcjo,mi chodziło,że jedno zdjęcie dostało siedem jedynek a inne tylko jedną 6 i to pierwsze będzie miało więcej punktów,choć będzie bardzo złe.Chyba,że źle coś rozumiem.

Autor posta:
Robert Król
Kraków

Wątków: 1
Data dodania: 11-12-2021 22:11:30

Nie czytałem wszystkich komentarzy i być może taka propozycja padał, ale ja osobiście byłbym za tym aby ocena gwiazdkowa była łączna z komentarzem, tak aby coś mówiła więcej i żeby sam proces oceniania nie trwał 5 sek.
konkludując, wystawiam 5 to muszę uzasadnić dlaczego, i tak do każdej oceny.

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Wątków: 5
Data dodania: 11-12-2021 22:13:58

Panie Rafale

Zapomnieliśmy o ocenie technicznej - 4

Ale i w takiej sytuacji pod względem liczby punktów będzie wyżej to z jedynkami (7 +4 =11), a to z 6 ma wtedy 10 punktów, czyli teoretycznie to z jedynkami ma więcej punktów, ale nie do końca, gdyż...

Do konkursu miesiąca są brane zdjęcia powyżej pewnej średniej, która jest większa niż 1 i dla czystości formy nie podamy jaka to średnia

Tak więc chyba nie jest tak źle. Ktoś to przewidział

Pozdrawiamy

Redakcja

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 11-12-2021 22:21:16

Panie Robercie

Pomysł z komentarzem jest dobry, ale nie do końca gdyż

W ramach komentarza ktoś napisze, że np. "no bo tak", albo "wlazł kotek na płotek", albo "gdyż dzisiaj wstałem lewą nogą", albo "nie lubię koloru niebieskiego", a proszę nam wierzyć nikt nie ma czasu na analizowanie tego typu komentarzy.

Przy prawie dziewięciu tysiącach kont jest to fizycznie niemożliwe.

Umiejętne korzystanie z tego co jest da nam wszystkim dużo zabawy, tylko trzeba chcieć z tego skorzystać, a jak się zachowa do tego wszystkiego odrobinę dystansu to będzie dobrze.

Pozdrawiamy

Redakcja

Autor posta:
Bogna Jadżyn
Skórzewo

Wątków: 3
Data dodania: 11-12-2021 22:23:00

To jeszcze w zdjęciu tygodnia trzeba tak zrobić bo tam tylko średnia jest brana pod uwagę .......

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 11-12-2021 22:28:53

Pani Bogno

Czymże jest tydzień w odniesieniu do miesiąca?

Prędzej wprowadzimy zdjęcie dnia niż zmienimy coś przy zdjęciu tygodnia

Naszym zdaniem powinno pozostać to zróżnicowanie.

Pozdrawiamy

Redakcja

Autor posta:
Rafał Wyciszkiewicz
Chojnów

Data dodania: 11-12-2021 22:32:22

Aha

Autor posta:
Bogna Jadżyn
Skórzewo

Wątków: 3
Data dodania: 11-12-2021 22:33:39
Data edycji: 11-12-2021 22:34:47

Odpowiem jutro bo z telefonu się żle pisze a komputer już zamknęłam .

Autor posta:
Robert Król
Kraków

Wątków: 1
Data dodania: 11-12-2021 22:46:59

Redakcjo
Owszem, zgodzę się że można wpisać cokolwiek, będzie jednak to też pewną formą świadectwa o autorze. W moim zamyślę są dwa cele, pierwszy, ograniczy to bezmyślne klikanie gwiazdeczek, druga ważniej, to informacja zwrotna dla autora zdjęcia, co jest bezcennym źródłem informacji w samodoskonaleniu.
Jeśli znajdzie się jakiś kretyn, a znajdzie się na pewno, co napiszę przytoczone "bo tak", to raz że sam o sobie powie więcej, a dwa samodzielnie nada wagę swojej ocenie.
Fotografia jest taką formą przekazu, że każdy widzi co chce zobaczyć, ja natomiast chętnie dowiedziałbym się co widzą w moich zdjęciach gdyż 6 gwiazdek które dostanę, może mi jedynie powiedzieć że zdjęcie jest na 6 lub że podoba mi się, ale już nie wiem dlaczego.... Podobnie zresztą jest przy ocenie dowolnie innej

Autor posta:
Rafał Wyciszkiewicz
Chojnów

Data dodania: 11-12-2021 23:44:58

Dlatego tak samo lajki mi nic nie mówią i cenię bardziej jeden komentarz, niż 20 lajków.

Autor posta:
Ewa Całkosińska - Kajzer
Kalisz

Wątków: 0
Data dodania: 12-12-2021 07:25:27

Droga Redakcjo
Na każdym kroku redakcja podkreśla ,że jest to zabawa i ,że "Umiejętne korzystanie z tego co jest da nam wszystkim dużo zabawy, tylko trzeba chcieć z tego skorzystać, a jak się zachowa do tego wszystkiego odrobinę dystansu to będzie dobrze" . Ja użyłabym może słów: relaks, rywalizacja, współzawodnictwo . Wielu z nas mimo ,że traktuje portal jako relaks ,to podchodzi do tego bardzo poważnie. Skąd to przypuszczenie? Zaobserwowałam ,że zawsze z początkiem miesiąca czyli dokładnie pierwszego każdego miesiąca jest dodawanych najwięcej zdjęć, to tak jakby każdy liczył ,że szybko nabije punkty i będzie na wysokiej pozycji w konkursie "Zdjęcie miesiąca" potem frekwencja spada i to z dnia na dzień. Także ,jak widać niektórzy traktują portal jako swoistą rywalizację a niekoniecznie zabawę. Oczywiście rywalizacja jest dobra ,bo daje nam do myślenia i dzięki niej staramy się zrobić coś lepiej ,cos poprawić. Prawda jednak jest taka ,że wielu uczestników portalu podchodzi poważnie do swojej roli i stara się pokazywać swoje najlepsze prace ,stara się dać też oceny innym itp. Abstrahując jednak od zabawy ,to martwi mnie jedna rzecz, niektórzy uczestnicy w ogóle nie oceniają zdjęć innych, po prostu wstawiają zdjęcia i już ich nie ma. I szczerze mówiąc takich osób jest sporo. Wiem oczywiście ,że nie mamy na to wpływu ale może można by było coś usprawnić w tym temacie , gdyż takich osób które pojawiają się na portalu ,żeby tylko wstawić swoje zdjęcia i zniknąć jest coraz więcej. I nie mówię ,że mnie nie zdarza dzień kiedy nie mam ochoty oceniać innych ,ale staram się zawsze wystawić choć kilka ocen. Jeśli każdy z nas tylko wstawi zdjęcia i nie będzie oceniał to jak wyłonimy zdjęcia w konkursach? Co do komentarzy ,no to na pewno nikogo nie zmusimy ,żeby nam je pisali ,ale może ,można by było pokusić się o to ,że jeśli komuś dajemy gwiazdki w skali od 1 do 3 to musi to mieć uzasadnienie. Bo to frustrujące jak np. ma się same szóstki dwie piątki i ni z tego ni z owego 2 gwiazdki, gdyby nas to nie denerwowało nie byłoby batalii o Pana K.S. .Może gdyby Pan K.S. miał uzasadniać każde swoje 3 gwiazdki odechciałoby mu się tej zabawy, i jeden problem byłby rozwiązany, bo mnie na pewno nie chciałoby się uzasadniać kiedy by wszystkim wstawiała niskie oceny. I na koniec moich rozważań , Redakcja napisała o "Zdjęciu Dnia" moim zdaniem byłby to bardzo dobry pomysł! praktycznie wszystkie portale mają "Zdjęcie Dnia" i to się fajnie sprawdza, może wtedy więcej byłoby wstawianych zdjęć po pierwszym każdego miesiąca. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim zdrowej rywalizacji i dobrego zimowego światełka

Autor posta:
Rafał Wyciszkiewicz
Chojnów

Data dodania: 12-12-2021 12:22:31

Akurat z uzasadnieniem niskich ocen jestem jak najbardziej za.

Autor posta:
Redakcja Foto-Kurier
Warszawa

Data dodania: 31-03-2022 12:07:06

Poprawiliśmy zakładkę "Wydrukuj zdjęcie". Zapraszamy do uwieczniania zdjęć.

https://www.foto-kurier.pl/druk/

Pozdrawiamy

Redakcja

Autor posta:
dan leszek kołudzki
Jaworzno

Data dodania: 18-10-2022 08:49:28
Data edycji: 18-10-2022 08:51:43

od wczoraj nie mogę dodać zdjęcia za każdym razem otrzymuje informację zwrotną że tylko jpg do 2mb, problem dotyczy nie jednego i tego samego zdjęcia........zdjęcie jest w formacie 1200x800 i waży około 700kb <br><br>

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 18-10-2022 10:20:01

Ma Pan rację. Po Pańskim poście odjąłem próbę i u mnie jest tak samo. Widocznie jest jakaś awaria.

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 18-10-2022 17:28:32

Wygląda na to że już jest ok bo już można wgrywać zdjęcia z którymi rano był problem.

Autor posta:
dan leszek kołudzki
Jaworzno

Data dodania: 20-10-2022 10:57:04

problem niestety u mnie trwa nadal próbowałem wstawiać z różnych przeglądarek różne zdjęcia i niestety nie mogę dodać zdjęcia.....zastanawia mnie tylko dlaczego tak się dzieje skoro na inne portale ten sam kadr wchodzi bez problemu (flickr, 500px, Vero)......

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 20-10-2022 16:36:14

Naprawdę intrygujące.
U mnie już wszystko działa.

odsłon wątku: 7505
Aby móc odpowiadać na forum musisz być zalogowany.

powrót na stronę główną » powrót na forum »

grafika grafika

cofnij przenieś na początek strony
Wszelkie prawa zastrzeżone www.foto-kurier.pl  © 2000-2025. (0.084) / 0.067

Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024

Polityka plików cookies   |   

Serwis Foto-Kurier.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Więcej informacji o celu ich wykorzystania znajdziesz w Polityce cookies