Facebook
Poczta
Forum
Sklep
Logowanie
Dodaj
zdjęcie
Wydrukuj
zdjęcie

Od 1996 roku Foto-Kurier
jest jedynym polskim
przedstawicielem
panelu fotograficznego
stowarzyszenia EISA

SZUKAJ
Kanał RSS - Forum dyskusyjne - Wątek PROPOZYCJE ZMIAN I NOWYCH FUNKCJI W GALERII

PROPOZYCJE ZMIAN I NOWYCH FUNKCJI W GALERII

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Wątków: 5
  Temat postu: Re: PROPOZYCJE ZMIAN I NOWYCH FUNKCJI W GALERII
Data dodania: 28-11-2011 20:59:59

Szanowni Państwo
Trochę się dziwię że poddajecie się takiemu owczemu pędowi pod wpływem każdego serwowanego wiatru poglądu.
Szczególnie dziwię się naszej Moderatorce która zamiast bronić interesów portalu którego reprezentuje podważa jego autorytet i markuje pewne poglądu które niejako godzą w nią samą.

Po pierwsze wiele można we wspomnianej rozprawce przeczytać o rzekomo czarnej mentalności polaków widocznej w portalach ale przecież wszyscy znamy inną popularną prawdę o naszym narodzie która głosi że my zawsze cudze chwalimy a swego nie znamy, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma itd.

Po drugie jaka to jest dyskredytacja portali że ich istotą jest komercyjny charakter? Przecież każda szkoła fotograficzna, każda książka dostępna na rynku, każde warsztaty, wystawy itp. działają na takiej zasadzie. Dlaczego z portalami miało by być inaczej. Przecież niemalże każda inna działalność od wędkarstwa przez filatelistykę aż po Jasną Górę działa z myślą od dochodach. Poza tym każde szanujące się czasopismo fotograficzne musi już dziś współistnieć ze światem wirtualnym. To po prostu taki wymóg czasów. A skoro tak dlaczego ktokolwiek ma do tego dopłacać.
cdn

Autor posta:
Teresa Dziedziech
Kazimierza Wielka

Wątków: 13
Data dodania: 28-11-2011 21:24:35

Panie Januszu

po pierwsze nie wyraziłam swojej opinii co o tym myślę
napisałam
"ciekawy artykuł warto przeczytać"

po drugie nikt nie napisał co o tym dokładnie myśli

po trzecie nic dziwnego,
że każdy boi się cokolwiek napisać na Forum

Autor posta:
Teresa Dziedziech
Kazimierza Wielka

Data dodania: 28-11-2011 21:27:36

jest błąd w systemie

o jednym wpisie na forum dostałam 50 powiadomień
ktoś już kiedyś to zgłaszał na forum

drugi błąd w systemie
wiele prac / zdjęć z wymaganą ilością ocen - czyli minimum 20 ocen nie wyświetla się w zakładce zdjęcie miesiąca
problem również jest od kilku miesięcy

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 28-11-2011 21:31:55

Błąd jest faktycznie. Nie potrafię wgrać reszty tekstu.

Co do rzekomych lęków
To tylko moja opinia a nie tyrania autorytetu

Autor posta:
Radosław Sendłak
Szczytno

Wątków: 0
Data dodania: 28-11-2011 22:10:44

Na poczcie znalazłem 58 powiadomień o nowych postach hehehe

Autor posta:
Krzysztof Ludwiczak
Vadstena

Data dodania: 28-11-2011 22:19:40

Nie liczylem ale sie przestraszylem ..Dokladnie.Artykul jest ciekawy co nie znaczy ze czytajac go poddajemy sie jakims pedom.

Autor posta:
Ewa Ławicka
Ostrzeszów

Wątków: 2
Data dodania: 28-11-2011 22:47:12

A czy ktoś może wyjaśnić dlaczego w regulaminie "zdjęcie miesiąca" jest napisane cyt.: "...Pod uwagę brane będą tylko zdjęcia, które oceniło minimum 15 osób. Liczą się tylko głosy oddane w danym miesiącu..." skoro tutaj mówi się o minimum 20-tu? Czy ta dezinformacja (jak z minimum ilości zdjęć by móc oceniać) nie zaczyna się robić nagminna?

Autor posta:
Radosław Sendłak
Szczytno

Data dodania: 28-11-2011 22:51:35

To też trzeba by poprawić... ;-)

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 28-11-2011 23:11:55

Uporządkujmy coś.

15 ocen to minimum żeby zdjęcie było brane pod uwagę w konkursie miesiąca, mimo wysokiej średniej.
Oznacza to że jeśli jakiejś zdjęcie zebrało by 14 szóstek nie było by brane pod uwagę w tym konkursie.

Natomiast 20 ocen i wysoka średnia to minimum żeby zdjęcie mogło się zaklasyfikować do zdjęcia z tytułem "Najlepsze z najlepszych" w drukowanym miesięczniku FK.

Nie ma żadnej sprzeczności ani błędu.

Autor posta:
Ewa Ławicka
Ostrzeszów

Data dodania: 28-11-2011 23:25:18

...i takiej właśnie informacji brakuje - jasnej i wyraźnej w treści DLA UŻYTKOWNIKÓW portalu.

Autor posta:
Teresa Dziedziech
Kazimierza Wielka

Data dodania: 28-11-2011 23:26:44

Od jakiegoś czasu jest to 20 ocen - nie 15.

Jest wiele zdjęć które pomimo tego, że posiadały w danym miesiącu wymagane 20 nie wyświetlają się w zakładce zdjęcie miesiąca.

Przykład

zdjęcie Marcina z lipca

https://www.foto-kurier.pl/galerie/profil,2685,81397_10,p1,apokalipsa.html

dlaczego nie ma go tutaj

https://www.foto-kurier.pl/galerie/1,lista2_zdjecia_miesiaca,07-2011.html#czytaj

a było w ścisłej czołówce

Swoją drogą strasznie mało tych zdjęć w lipcowej zakładce.

W październiku 3 moje zdjęcia pomimo tego, że dostały wymagane 20 ocen również nie wyświetlają się w zakładce październikowej.

Radek miał podobny problem klika miesięcy temu,
ale wtedy zostało to poprawione przez Redakcję.

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 28-11-2011 23:42:31

Do Pani Ewy:
Wystarczy z uwagą czytać poszczególne teksty

O minimum 15-stu ocenach może Pani przeczytać w zakładce "Zdjęcia miesiąca".

O minimum do "Najlepsze z najlepszych" można przeczytać w każdym wydaniu Foto Kuriera.

A o wymaganym minimum 10 zdjęć do oceniania czyta się podczas rejestracji użytkownika.

Do Pani Teresy:
Być może część rzeczy trzeba wyprostować ale wszyscy nie możemy zapomnieć że brane są pod uwagę tylko oceny z danego miesiąca. Te przyznane po tym okresie nie mają już w takich klasyfikacjach znaczenia.

Autor posta:
Teresa Dziedziech
Kazimierza Wielka

Data dodania: 28-11-2011 23:48:38

Ja dokładnie o tym wiem, że brane pod uwagę są oceny z danego miesiąca

(...) O minimum 15-stu ocenach może Pani przeczytać w zakładce "Zdjęcia miesiąca". (...)

ta informacja jest błędna

od jakiegoś czasu jest to 20 ocen

jest błąd w systemie

Autor posta:
Ewa Ławicka
Ostrzeszów

Data dodania: 29-11-2011 00:24:20

Do Pana Janusza.

Gdybym z uwagą nie przeczytała informacji w zakładce "Zdjęcie Miesiąca" to bym nie zabrała tutaj głosu. Dla ścisłości - nie aplikuję na tym poziomie moich zdjęć, po prostu LUBIĘ WIEDZIEĆ i jestem DOCIEKLIWA.

Niech mi Pan wskaże choć jednego czytelnika, który tak wnikliwie (od A do Z) przeczyta czasopismo - jakie by ono nie było - mając na uwadze, że o statusie "Najlepsze z najlepszych" może tylko pomarzyć. Pomijam już fakt, że nie wszyscy użytkownicy prenumerują lub w ogóle mają dostęp do kupna gazety. Każdy kto TU bywa "szpera" w tym co TU jest wyłożone do wiadomości.

I wcale się nie zdziwię jak Pan zaraz otrzyma podziękowanie za wyjaśnienie tematu w imieniu redakcji.
Pozdrawiam

Autor posta:
Janusz Sommer
Poznań

Data dodania: 29-11-2011 09:33:46

Cytat: "(...)Czy ta dezinformacja (jak z minimum ilości zdjęć by móc oceniać) nie zaczyna się robić nagminna?"

Przepraszam Pani Ewo chyba źle się zrozumieliśmy.

Niektóre pytania brzmią jak zarzut o bałagan a to nieprawda bo wszystko pisze albo było napisane w newsach na maila.

Jeśli pytała Pani bez tego podtekstu to przepraszam Panią że źle to pytanie odebrałem.

Podziękowań nie oczekuję ale tak wyobrażam sobie rolę Moderatora

Również Panią pozdrawiam życząc rozwoju i zdjęcia zakwalifikowanego w przyszłości do "Najlepszego z najlepszych" bo wszyscy wiemy że "Nie od razu Warszawę zbudowali"

Autor posta:
Ewa Ławicka
Ostrzeszów

Data dodania: 29-11-2011 10:10:14

Bardzo szanuję Pana zaangażowanie jako moderatora bo tak naprawdę to tylko na Pana wyjaśnienia w różnych kwestiach można tu liczyć - powiedzmy to szczerze, redakcja raczej pozostaje niewzruszona na sugestie użytkowników. Pytanie tylko ile Pan jeszcze może - kolokwialnie mówiąc - "przyjąć na klatę"?

W prawdzie nie chciałabym tak długo "szlifować" warsztat jak budowa Warszawy ale jestem realistką i wiem, że człowiek tak właściwie to uczy się całe życie.

Pozdrawiam i życzę duuuużo cierpliwości dla dociekliwych fotomaniaków ;)

Autor posta:
Krzysztof Patrycy
Warszawa

Wątków: 14
Data dodania: 29-11-2011 10:11:30
Data edycji: 29-11-2011 10:17:49

Szanowni Państwo. Faktycznie błąd jest po naszej stronie. Zmieniliśmy zasady związane z liczbą ocenianych prac zmieniając ich limit z 15 na 20. Wysyłaliśmy informację w newsleterze w tej sprawie, ale pewnie nie dotarła do wszystkich. Niestety zapomnieliśmy zmienić to w regulaminie.

Przed chwilą wprowadziliśmy stosowną korektę w regulaminie publikowanym na stronie. Mam nadzieję, że w tej chwili jest już wszystko jasne.

https://www.foto-kurier.pl/galerie/1,lista_zdjecia_miesiaca.html

Odnośnie artykułu, który wywołała Pani Teresa. Naszym zdaniem jest tam dużo racji, ale też i uwagi Pana Janusza są słuszne.

Nam też zależy na dużej odwiedzalności tej strony, ale nie za wszelką cenę. Dlatego np. wymagamy rejestracji z imienia i nazwiska. To w pewien sposób blokuje rozwój serwisu, ale też skutecznie powstrzymuje niektórych przed zbędnymi wypowiedziami.

Ta strona jest jedynie uzupełnieniem naszej podstawowej działalności jaką jest wydawanie czasopisma Foto-Kurier i utrzymywana jest dzięki temu, że wiele osób to czasopismo nie tylko czyta, ale też i kupuje. Za co jeszcze raz dziękujemy

Odnośnie uwagi Pani Ewy. Według naszych informacji otrzymywanych od przedstawicieli sieci dystrybucyjnych takich marek jak: EMPiK, IN MEDIO, FRANPRESS, KOLPORTER, RUCH, RELAY nasze czasopismo jest dostarczane do ponad 4 tysięcy punktów sprzedaży detalicznej. Są to głównie SALONY PRASOWE. NIESTETY nadal w mniejszych ośrodkach jedyną możliwością zapoznania się z treścią czasopisma jest jego PRENUMERATA, do której zachęcamy. Tym bardziej, że poza niższą ceną (rocznie oszczędzasz prawie 70 zł) raz w miesiącu wśród prenumeratorów losujemy drobne upominki.

https://www.foto-kurier.pl/26,prenumerata.html

Pozdrawiamy i życzymy udanych zdjęć i ciekawej lektury

Autor posta:
Ewa Ławicka
Ostrzeszów

Data dodania: 29-11-2011 10:22:34

Tak też właśnie zrobiłam i od kilku miesięcy otrzymuję miesięcznik do domu ponieważ w mojej miejscowości, kiedy zapytałam panią z większego sklepiku prasowego o czasopismo Foto - Kurier, usłyszałam "..co? ja mam KURIERa TV".
I tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich mających i nie mających bezpośredniego dostępu do gazety F-K.

odsłon wątku: 5426
Aby móc odpowiadać na forum musisz być zalogowany.

powrót na stronę główną » powrót na forum »

grafika grafika

cofnij przenieś na początek strony
Wszelkie prawa zastrzeżone www.foto-kurier.pl  © 2000-2025. (0.092) / 0.077

Strona została zoptymalizowana w przeglądarkach: Mozilla Firefox > 3, Chrome, Internet Explorer > 7 oraz Opera. Polecana rozdzielczość ekranu 1280 x 1024

Polityka plików cookies   |